Koostisained, mis võiks köögis alati olla

Lisaks värsketele puu- ja köögiviljadele, värskele lihale, linnulihale, mereandidele ja sealihale, hoia köögis:

 Maitsetaimed ja vürtsid (värsked ja kuivatatud)

  • basiilik
  • cayenne’i pipar
  • chilli pulber
  • estragon
  • ingver
  • jahvatatud must pipar
  • kaneel
  • koriander
  • köömen
  • küüslauk
  • muskaatpähkel
  • münt
  • paprika
  • petersell
  • pune
  • purustatud punane pipar
  • rosmariin
  • soolavabad maitseainesegud
  • tüümian

 Vürtsid, kastmed ja muud maitseained

  • dijoni sinep
  • kapparid
  • laimimahl
  • light teriyaki kaste
  • lite sojakaste
  • madala soolasisaldusega kana-, veiseliha-, köögiviljapuljong 
  • mesi
  • salsa või vähendatud soolasisaldusega Taco kaste
  • sidrunimahl
  • soolata konserveeritud tomatid
  • soolata konserveeritud tomatipasta
  • soolata spagetikase
  • äädikas (õunasiidri, balsamico, punase veini, riisi)

 Õlid ja rasvad

  • cooking spray
  • pähkliõli (maapähkli-, seesamiõli)
  • taimeõli (rapsi-, maisi-, oliiviõli)

 Pähklid, seemned ja oad

  • kuivatatud läätsed
  • soolamata pähklid (mandlid, piiniapähklid, kreeka pähklid)
  • vähesoolased konserveeritud oad (kidney, pinto, kikerherned, cannellini)

 Kuivained (teraviljad)

  • pruun riis
  • täisterakuskuss
  • täisterapasta
  • täisteratortillad

 Külmutatud köögiviljad ja kaunviljad

  • kastmeta köögiviljasegud
Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s