Calvadosõunad

retsept (Kodukiri 1/97)

(4 inimesele)

2 ½ dl suhkrut

7 ½ dl vett

6 keskmist õuna

1 dl calvadost (või 1 dl sidrunimahla)

Tarretis:

4 želatiinilehte

3 ½ dl keeduvedelikku

Kaunistuseks:

½ dl vahukoort

¼ tl vaniljesuhkrut

sidrunmelissi

Lasta veel ja suhkrul potis keema tõusta. Koorida õunad ja lõigata viiludeks. Panna pooled õunaviilud 10-15 minutiks suhkruvette keema, kuni need muutuvad peaaegu pehmeteks, kuid on säilitanud oma kuju. Tõsta vahukulbiga potist välja ja keeta samamoodi ka ülejäänd õunad. Segada calvados või sidrunimahl veidi jahtunud keeduvedelikuga ja kallata õuntele. Lasta segul jahtuda. Panna želatiinilehed külma vette. Tõsta õunalõigud ettevaatlikult vedelikust välja nõrguma. Mõõta katlasse 3 ½ dl keeduvedelikku , pigistada želatiinilehed sinna sisse ja kuumutada ettevaatlikult kuni želatiin sulab. Kallata vedelik nelja magustoidupokaali ja lasta jahtuda. Asetada õunaviilud pokaali keskele ja kaunistada vaniljega maitsestatud vahukoore ning paari sidrunmelissi lehega.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s