Calvadosõunad

retsept (Kodukiri 1/97)

(4 inimesele)

2 ½ dl suhkrut

7 ½ dl vett

6 keskmist õuna

1 dl calvadost (või 1 dl sidrunimahla)

Tarretis:

4 želatiinilehte

3 ½ dl keeduvedelikku

Kaunistuseks:

½ dl vahukoort

¼ tl vaniljesuhkrut

sidrunmelissi

Lasta veel ja suhkrul potis keema tõusta. Koorida õunad ja lõigata viiludeks. Panna pooled õunaviilud 10-15 minutiks suhkruvette keema, kuni need muutuvad peaaegu pehmeteks, kuid on säilitanud oma kuju. Tõsta vahukulbiga potist välja ja keeta samamoodi ka ülejäänd õunad. Segada calvados või sidrunimahl veidi jahtunud keeduvedelikuga ja kallata õuntele. Lasta segul jahtuda. Panna želatiinilehed külma vette. Tõsta õunalõigud ettevaatlikult vedelikust välja nõrguma. Mõõta katlasse 3 ½ dl keeduvedelikku , pigistada želatiinilehed sinna sisse ja kuumutada ettevaatlikult kuni želatiin sulab. Kallata vedelik nelja magustoidupokaali ja lasta jahtuda. Asetada õunaviilud pokaali keskele ja kaunistada vaniljega maitsestatud vahukoore ning paari sidrunmelissi lehega.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s