Kirsisaiakesed

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 7/98)

(8 tükki)

1 pakk vanljekastmepulbrit

1 ½ dl piima

1 spl suhkrut

200 g kirsse

1 dl kirsi- või segumahlakontsentraati

2 tl tärklist

1 spl suhkrut

1 spl kirsiveini

4 lehttaignaplaati

1 dl aprikoosimarmelaadi

Määrimiseks:

1 klopitud muna

Valmistada vaniljekaste. Puhastada kirsid, eemaldada kivid. Segada potis mahl, tärklis, liköör ja suhkur. Kuumutada segu kogu aeg segades keemiseni. Lisada kirsid, jätta jahtuma. Rullida taignaplaadid 12*24 cm suurusteks ja lõigata kaheks ruuduks. Tõsta ruudud plaadile küpsetuspaberile. Panna iga taignaruudu keskele lusikatäis vaniljekastet ja murda ruudu nurgad sinna peale kokku. Määrida taignaservad klopitud munaga ja panna iga saiakese keskele 4 kirssi. Küpsetada 200 kraadises ahjus 20-25 minutit. Määrida kuumade saiakeste peale aprikoosimarmelaadi ja jätta need jahtuma.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s