Kirsisaiakesed

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 7/98)

(8 tükki)

1 pakk vanljekastmepulbrit

1 ½ dl piima

1 spl suhkrut

200 g kirsse

1 dl kirsi- või segumahlakontsentraati

2 tl tärklist

1 spl suhkrut

1 spl kirsiveini

4 lehttaignaplaati

1 dl aprikoosimarmelaadi

Määrimiseks:

1 klopitud muna

Valmistada vaniljekaste. Puhastada kirsid, eemaldada kivid. Segada potis mahl, tärklis, liköör ja suhkur. Kuumutada segu kogu aeg segades keemiseni. Lisada kirsid, jätta jahtuma. Rullida taignaplaadid 12*24 cm suurusteks ja lõigata kaheks ruuduks. Tõsta ruudud plaadile küpsetuspaberile. Panna iga taignaruudu keskele lusikatäis vaniljekastet ja murda ruudu nurgad sinna peale kokku. Määrida taignaservad klopitud munaga ja panna iga saiakese keskele 4 kirssi. Küpsetada 200 kraadises ahjus 20-25 minutit. Määrida kuumade saiakeste peale aprikoosimarmelaadi ja jätta need jahtuma.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s