Mesine kirsipirukas

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 7/98)

Taigen:

4 ½ dl nisujahu

125 g margariini

1 dl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

1 muna

Täidis:

30 g mandlilaaste

750 g kirsse või kreeke

1 dl vedelat mett

Jahu, margariin, suhkur ja küpsetuspulber näppida sõrmede vahel läbi. Lisada muna ja sõtkuda taigen. Vormida taignast paraja suurusega plaat ja suruda see vormi põhja ja külgedele. Puistata taigna pinnale mandlilaastud ja sinna peale kirsid. Panna 15 minutiks 225 kraadisesse ahju. Valada peale vedel mesi. Alandada temperatuuri 175 kraadini ja küpsetada veel 15-20 minutit. Pakkuda jahtunult jäätise või vahukoorega.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s