Mesine kirsipirukas

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 7/98)

Taigen:

4 ½ dl nisujahu

125 g margariini

1 dl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

1 muna

Täidis:

30 g mandlilaaste

750 g kirsse või kreeke

1 dl vedelat mett

Jahu, margariin, suhkur ja küpsetuspulber näppida sõrmede vahel läbi. Lisada muna ja sõtkuda taigen. Vormida taignast paraja suurusega plaat ja suruda see vormi põhja ja külgedele. Puistata taigna pinnale mandlilaastud ja sinna peale kirsid. Panna 15 minutiks 225 kraadisesse ahju. Valada peale vedel mesi. Alandada temperatuuri 175 kraadini ja küpsetada veel 15-20 minutit. Pakkuda jahtunult jäätise või vahukoorega.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s