Saksa kirsikook

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 7/98)

(14 lõiku)

Täidis:

400 g hapukaid kirsse

1 ½ dl kirsi- või segumahlakontsentraati

2 spl suhkrut

1 spl tärklist

2 spl kirsilikööri või -mahla

Taigen:

150 g pehmet võid või margariini

1 ¾ dl suhkrut

2 tl vaniljesuhkrut

4 muna

5 spl mannat

1 spl riivitud sidrunikoort

2 spl sidrunimahla

4 pakki kohupiima

2 tl küpsetuspulbrit

1 spl suhkrut

Puhastada kirsid, eemaldada kivid. Segada potis mahl, suhkur, liköör ja tärklis. Kuumutada keemiseni ja tõsta tulelt. Lisada kirsid vedelikule ja lasta jahtuda. Kui täidist kasutada ka kastmena, siis valmistada topeltkogus. Segada rasvaine, suhkur ja vaniljesuhkur kohevaks. Lisada ükshaaval vahustades munad. Segada hulka manna, sidrunikoor, kohupiim ja küpsetuspulber. Vooderdada 26 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga ja lõigata paberist samasuur kate vormi peale. Määrida paber võiga ja puistata peale pisut jahu. Valada pool taignast vormi ja panna peale täidis, nii et 2 cm servast jääks katmata. Valada peale ülejäänud taigen ja siluda pind siledaks. Küpsetada 175 kraadise ahju alaosas 1 ½ tundi. Jätta kook vormi sisse jahtuma. Puistata koogi pinnale tuhksuhkrut ja pakkuda juurde täidisekastet.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s