Saksa kirsikook

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 7/98)

(14 lõiku)

Täidis:

400 g hapukaid kirsse

1 ½ dl kirsi- või segumahlakontsentraati

2 spl suhkrut

1 spl tärklist

2 spl kirsilikööri või -mahla

Taigen:

150 g pehmet võid või margariini

1 ¾ dl suhkrut

2 tl vaniljesuhkrut

4 muna

5 spl mannat

1 spl riivitud sidrunikoort

2 spl sidrunimahla

4 pakki kohupiima

2 tl küpsetuspulbrit

1 spl suhkrut

Puhastada kirsid, eemaldada kivid. Segada potis mahl, suhkur, liköör ja tärklis. Kuumutada keemiseni ja tõsta tulelt. Lisada kirsid vedelikule ja lasta jahtuda. Kui täidist kasutada ka kastmena, siis valmistada topeltkogus. Segada rasvaine, suhkur ja vaniljesuhkur kohevaks. Lisada ükshaaval vahustades munad. Segada hulka manna, sidrunikoor, kohupiim ja küpsetuspulber. Vooderdada 26 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga ja lõigata paberist samasuur kate vormi peale. Määrida paber võiga ja puistata peale pisut jahu. Valada pool taignast vormi ja panna peale täidis, nii et 2 cm servast jääks katmata. Valada peale ülejäänud taigen ja siluda pind siledaks. Küpsetada 175 kraadise ahju alaosas 1 ½ tundi. Jätta kook vormi sisse jahtuma. Puistata koogi pinnale tuhksuhkrut ja pakkuda juurde täidisekastet.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s