Klassikaline Caesar salat

See retsept on leitud Kokaraamat.ee-st. Alguses plaanisin veidi kohendada Marja Järvelini retseptis kastme valmistamise osa, aga siis otsustasin alustada hoopis algusest ning proovida erinevaid variante hiljem.

2 pead rooma e. cos lehtsalatit

1,75 dl oliivõli

veidi purustatud küüslauku oliivõli maitsestamiseks

0,5 tl soola

0,5 tl purustatud musta pipart

1 suur poolitatud sidrun

6-8 tilka Worcesteri kastet

2 poolhüübinud muna

4 sl riivitud parmesani

2-2,5 dl küüslauguga maitsestatud krutoone ehk röstitud saiakuubikuid

Pesta ning eemaldada välimised lehed, panna salatilehed suurde kaussi. Panna teised salatiained vaagnale-lõikelauale valmis. Kallata umbes 1,25 dl küüslauguga maitsestatud oliiviõlist salatilehtedele. Segada ettevaatlikult läbi. Lisada sool ja pipar, segada kergelt. Pressida sidrunimahl salatile, lisada Worchestershire kaste. Lüüa kergelt hüübinud munad salati kohal katki. Lisada ülejäänud oliivõli. Lisada parmesan ning segada salat uuesti läbi. Lisada küüslaugukrutoonid ning segada õrnalt läbi. Asetada salatilehed taldrikutele, alumised leheotsad taldriku ääre pool. Siis on salatit lihtsam sõrmede vahel süüa, nagu retsepti autor Caesar Cardini ette nägi. Serveerida kohe. Hüva nõu: Kergelt hüübinud munade (‘coddled eggs’) saamiseks kuumutada väikeses potis vesi keemiseni. Panna toasoojad munad ettevaatlikult vette ja keeta 45 sekundit.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s