Kirsine juustukook

Kroonika kööginurgas avaldatud OmaMaitse retsept

8-le

30 min + küpsetamiseks 50 min  (533 kcal/ports)

200g muredaid küpsiseid

50g sulatatud võid

600g toorjuustu

1tl vanillsuhkrut

175g suhkrut

2spl jahu

2 muna

50g suhkrut

400g kivideta kirsse

Soojendada ahi 160 kraadini. Vooderdada lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga. Purustada küpsised ja segada hulka sulatatud või. Suruda segu tihkelt vormi põhja. Vahustada juust, vanillsuhkur ja suhkur kohevaks ning lisada segades jahu ja munad. Valada vormi ja tasandada. Küpsetada ahjus kuni tund aega. Jahutada toatemperatuuril. Enam-vähem jahtunud kooki säilitada serveerimiseni külmikus. Katte jaoks puistata pannile suhkur ja lasta kõrgel kuumusel pidevalt segades karamellistuda. Visata hulka kirsid ja kuumutada 3-4 min. Paras hetk on kirsid pannilt võtta, kui mahlad juba kergelt jooksevad, aga viljad pole veel vormi kaotanud. Tõsta kaussi jahtuma. Kook võtta pool tundi enne serveerimist toatemperatuurile. Nõrutada kirssidest eraldunud leem pannile ja lasta kõrgel temperatuuril siirupiks keeda.  Asetada kirsid tordile ja nirista peale siirup.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s