Oliivipirukas

Anne Labrosse

150 g kivideta oliive (või eemalda kivid ise)
 0,5 tl kuivatatud rosmariini
 0,5 tl kuivatatud tüümiani
200 g sõelutud jahu
3 muna
1 dl piima
1 dl õli
1 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
veidi pipart
Kuumutada ahi 175 °C. Määrida kandiline ja kõrge vorm võiga või panna põhja küpsetuspaber.
Kloppida munad kausis soola ja pipraga lahti. Lisada tüümian, rosmariin, piim ja õli. Lisada pikkamööda küpsetuspulbriga segatud jahu ja segada korralikult. Kõige lõpus segada sisse oliivid. Oliivide asemel võib kasutada ka singi- või tomatikuubikuid.

Valada tainas vormi, keerata ahi 150 °C peale ja küpsetada pirukat 40 minutit. Kontrollida küpsust tikuga. Lasta jahtuda ja lõigata siis lahti. Kõrvale võib pakkuda suitsukala, külma liha või juustu.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s