Oliivipirukas

Anne Labrosse

150 g kivideta oliive (või eemalda kivid ise)
 0,5 tl kuivatatud rosmariini
 0,5 tl kuivatatud tüümiani
200 g sõelutud jahu
3 muna
1 dl piima
1 dl õli
1 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
veidi pipart
Kuumutada ahi 175 °C. Määrida kandiline ja kõrge vorm võiga või panna põhja küpsetuspaber.
Kloppida munad kausis soola ja pipraga lahti. Lisada tüümian, rosmariin, piim ja õli. Lisada pikkamööda küpsetuspulbriga segatud jahu ja segada korralikult. Kõige lõpus segada sisse oliivid. Oliivide asemel võib kasutada ka singi- või tomatikuubikuid.

Valada tainas vormi, keerata ahi 150 °C peale ja küpsetada pirukat 40 minutit. Kontrollida küpsust tikuga. Lasta jahtuda ja lõigata siis lahti. Kõrvale võib pakkuda suitsukala, külma liha või juustu.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s