Ameerika juustukook

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 8/98)

3 dl murendatud grahamjahust küpsiseid

1 tl kaneeli

2 spl fariinisuhkrut

75 g sulavõid

Täidis:

600 g toorjuustu

2 dl rõõska koort

1 ½ dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

½ dl sidrunimahla

8 želatiinilehte

Pinnale:

šokolaadilaaste (-tükke)

Peenestada küpsised uhmris, lisada kaneel ja suhkur ning segada kõik sulavõiga hästi läbi. Kummutada segu toidukilega vooderdatud vormi ja suruda ühtlaselt selle põhjale laiali. Panna želatiinilehed külma vette pehmenema. Segada juust ja koor ning kloppida neid koos mõni minut. Maitsestada täidis suhkru, vanilje ja sidrunimahlaga. Pigistada želatiinilehed leotusveest ja sulatada need väikeses potis. Valada sulanud želatiin juustusegu hulka seda koguaeg segades ja valada täidis koogipõhjale. Panna vorm 4-6 tunniks või kogu ööks külmikusse. Tõsta tardunud juustukook toidukile abil vormist serveerimisalusele. Kaunistada šokolaadilehtede või –laastudega. Võib pinnale valada ka šokolaadikastet, milleks on vaja 2 dl crème fraiche’i, 1 dl vahukoort ja 150 g veevannis sulatatud mõru šokolaadi.

Lisa kommentaar