Juustupirukas

retsept (Kodukiri 1/97)

4 dl nisujahu

200g võid/margariini

2 munakollast

1 tl soola

Täidis:

100 g sinihallitusjuustu

25 g sulatatud juustu

½ rohelist paprikat

1 suur tomat

2 muna

1 ½ dl koort

¼ tl riivitud muskaatpähklit

soola, pipart

Näppida jahu ja rasvaine sõmeraks, lisada munakollased ja sool ning segada ühtlaseks taignaks. Keerata valmis taigen kilesse ja panna pooleks tunniks külma. Rullida taigen õhukeseks kettaks ja tõsta see 22 cm läbimõõduga vormi. Vajutada taigen põhja ja äärte külge kinni ning torgata kahvliga augud sisse. Murendada sinihallitusjuust väikesteks tükkideks ja segada sulatatud juustuga. Väikesteks tükkideks lõigatud paprika segada juustumassi hulka. Tõsta juustu-paprika segu vormi ja katta tomativiiludega. Vahustada munad ja koor, maitsestada muskaatpähkli, soola ja pipraga. Valada vormi ja tõsta 200 kraadisesse ahju. Küpsetada u 45-50 minutit, kuni juustutäidis on hüübinud ja muutunud kuldpruuniks.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s