Külmutatud juustukook

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 8/98)

100 g maitsestamata toorjuustu

3 muna

2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

3 dl rõõska koort – NB! 35% vahukoor

10 Digestive või mõnd muud grahamjahust tehtud küpsist

Eraldada munakollased ja –valged. Segada juust, suhkur ja munakollased kausis hästi läbi. Vahustada koor ja maitsestada vanillisuhkruga. Teises kausis vahustada munavalged. Lisada vahud juustusegule, segada kergelt läbi ja valada toidukilega vooderdatud vormi, mille põhjale on murendatud küpsisekiht. Panna vorm vähemalt 12 tunniks sügavkülma. Tund enne serveerimist võtta kook toatemperatuurile pehmenema. Tõsta kook toidukile abil vormist välja ja panna alusele. Ülejäänud küpsised murendada koogi pinnale kaunistuseks.

Juustukookidele sobivaid kastmeid:

  • vedelam vahukoor ja mustasõstrakeedis;
  • valge veiniga maitsestatud vaarikakeedis;
  • külmutatud marjad koos mahlaga;
  • šokolaadikaste;
  • mustast sõstrast või mõnest muust marjast tehtud liköör, mida valada enne serveerimist koogi pinnale.
Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s