Külmutatud juustukook

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 8/98)

100 g maitsestamata toorjuustu

3 muna

2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

3 dl rõõska koort – NB! 35% vahukoor

10 Digestive või mõnd muud grahamjahust tehtud küpsist

Eraldada munakollased ja –valged. Segada juust, suhkur ja munakollased kausis hästi läbi. Vahustada koor ja maitsestada vanillisuhkruga. Teises kausis vahustada munavalged. Lisada vahud juustusegule, segada kergelt läbi ja valada toidukilega vooderdatud vormi, mille põhjale on murendatud küpsisekiht. Panna vorm vähemalt 12 tunniks sügavkülma. Tund enne serveerimist võtta kook toatemperatuurile pehmenema. Tõsta kook toidukile abil vormist välja ja panna alusele. Ülejäänud küpsised murendada koogi pinnale kaunistuseks.

Juustukookidele sobivaid kastmeid:

  • vedelam vahukoor ja mustasõstrakeedis;
  • valge veiniga maitsestatud vaarikakeedis;
  • külmutatud marjad koos mahlaga;
  • šokolaadikaste;
  • mustast sõstrast või mõnest muust marjast tehtud liköör, mida valada enne serveerimist koogi pinnale.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s