Läätse-õunasalat

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 4/97)

(4 inimesele)

 1 ½ dl punaseid läätsi

1 l kapsalõike (u ½ kg)

2 hapukat õuna

Kaste:

3 spl kohupiima

3-4 spl piima

1 munakollane

2 spl magustamata sinepit

1 tl estragoni

1 küüslauguküüs

soola, pipart

Pesta läätsed ja keeta neid u 14 minutit rohkes vees. Valada keeduvesi ära. Panna kapsalõigud keeva veega tädetud potti ja ajada vesi uuesti keema. Valada vesi ära. Lõigata õun õhukesteks viiludeks. Segada omavahel kastmeained, viimasena lisada purustatud küüslauguküüs. Segada läätsed, kapsatükid ja õunaviilud kastmega. Maitsestada soola ja pipraga. Pakkuda koos krõbedakoorelise leivaga.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s