Läätse-õunasalat

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 4/97)

(4 inimesele)

 1 ½ dl punaseid läätsi

1 l kapsalõike (u ½ kg)

2 hapukat õuna

Kaste:

3 spl kohupiima

3-4 spl piima

1 munakollane

2 spl magustamata sinepit

1 tl estragoni

1 küüslauguküüs

soola, pipart

Pesta läätsed ja keeta neid u 14 minutit rohkes vees. Valada keeduvesi ära. Panna kapsalõigud keeva veega tädetud potti ja ajada vesi uuesti keema. Valada vesi ära. Lõigata õun õhukesteks viiludeks. Segada omavahel kastmeained, viimasena lisada purustatud küüslauguküüs. Segada läätsed, kapsatükid ja õunaviilud kastmega. Maitsestada soola ja pipraga. Pakkuda koos krõbedakoorelise leivaga.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s