Läätsesupp

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 4/97)

(4 inimesele)

2 dl punaseid või kollaseid läätsi

2 sibulat

1 sellerivars

2 spl oliiviõli

1 purk (400 g) tomatipüreed

1 küüslauguküüs

1 tl tüümiani

soola, pipart

2 dl viilit või hapukoort

2 spl riivitud mädarõigast

Koorida ja tükeldada sibul. Pesta sellerivars ja lõigata viiludeks. Panna mõlemad rasvainesse praadima. Pesta läätsed korralikult ja kallata koos tomatipüreega potti. Vajadusel lisada supile veidi vett. Maitsestada purustatud küüslaugu, tüümiani, soola ja pipraga. Keeta kaane all u 15 minutit. Segada riivitud mädarõigas hapukoorega ja tõsta lusikaga supi keskele.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s