Paprika-selleripirukas

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 1/98)

150 g võid

3 dl nisujahu

½-1 dl vett

Täidis:

2 spl võid

250 g köögivilju (nt ½ porrut, 2 paprikat, 1 juurseller või 2 porgandit, 1 sibul)

2 dl viilit või hapukoort

1 dl crème fraiche’i (prantsuse koort)

2 dl kohvikoort

2 muna

½ tl soola

½ tl tüümiani ja basiilikut

musta pipart

Murendada rasvaine jahu sekka ja näppida muredaks, lisada nii palju vett, et saab sileda ja sitke taigna. Suruda taigen koogivormi põhja ja servadele ning panna vorm 10 minutiks 225 kraadisesse ahju. Poolitada paprikad, eemaldada seemned ja lõigata paprikad ribadeks. Koorida juurikad ja riivida need jämeda riiviga. Kuumutada köögivilju pannil rasvaines pidevalt segades, kuni need pehmenevad. Valada köögiviljad ühtlase kihina poolküpse taigna peale. Segada omavahel viili, crème fraiche, kohvikoor, maitseained ja munad. Valada segu köögiviljadele ja panna vorm 20-25 minutiks ahju tagasi, kuni täidis hüübib ja kergelt pruunistub.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s