Paprika-selleripirukas

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 1/98)

150 g võid

3 dl nisujahu

½-1 dl vett

Täidis:

2 spl võid

250 g köögivilju (nt ½ porrut, 2 paprikat, 1 juurseller või 2 porgandit, 1 sibul)

2 dl viilit või hapukoort

1 dl crème fraiche’i (prantsuse koort)

2 dl kohvikoort

2 muna

½ tl soola

½ tl tüümiani ja basiilikut

musta pipart

Murendada rasvaine jahu sekka ja näppida muredaks, lisada nii palju vett, et saab sileda ja sitke taigna. Suruda taigen koogivormi põhja ja servadele ning panna vorm 10 minutiks 225 kraadisesse ahju. Poolitada paprikad, eemaldada seemned ja lõigata paprikad ribadeks. Koorida juurikad ja riivida need jämeda riiviga. Kuumutada köögivilju pannil rasvaines pidevalt segades, kuni need pehmenevad. Valada köögiviljad ühtlase kihina poolküpse taigna peale. Segada omavahel viili, crème fraiche, kohvikoor, maitseained ja munad. Valada segu köögiviljadele ja panna vorm 20-25 minutiks ahju tagasi, kuni täidis hüübib ja kergelt pruunistub.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s