Porgandi-kabatšokipirukas

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 1/98)

(ahjuplaaditäis)

3 ¼ dl nisujahu

u 100 g kartulipüreepulbrit

1 ½ tl küpsetuspulbrit

200 g võid

½ dl külma vett

Täidis:

300 g porgandeid

500 g kabatšokke

100 g porrut

1 ½ spl õli

4 dl piima

1 spl nisujahu

2 muna

2 tl ürdisoola

1 tl basiilikut

¼ tl valget pipart

100 g sinihallitusjuustu

150 g riivitud parmesanijuustu

Mõõta kõik taignaained peale vee kaussi ja näppida sõrmedega või segada köögikombainis muredaks. Lisada külm vesi ja segada taigen siledaks. Taigen panna täidise valmistamise ajaks külmkappi. Riivida porgand ja kabatšokk jämeda riiviga. Lisada õhukesteks rõngasteks lõigatud porru ja panna köögiviljad koos tilga õliga pannile. Segades kuumutada, kuni köögiviljad pehmenevad ja niiskus aurustub. Jahutada. Rullida taigen niiske käterätiku peal kahe küpsetuspaberi vahel ahjuplaadi suurseks leheks. Tõsta koos alumise paberiga ahjuplaadile. Murendada sinihallitusjuust taignale ja tõsta jahtunud köögiviljad ühtlase kihina sinna peale. Segada omavahel munad, piim, nisujahu ja maitseained. Valada segu köögiviljadele ja puistata pinnale riivjuustu. Küpsetada pirukat 25-30 minutit ahju alaosas 225 kraadises kuumuses.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s