Südamlik tort

Meieri retsept (Kodukiri 5/99)

Põhi:

1 kiht biskviit-tordipõhja

4 spl apelsinimahla

Kate:

1 tops (500 g) Meieri maitsestamata jogurtit

200 g Meieri vahukoort

1 karp (300 g) apelsinimarmelaadi

1 dl peent valget suhkrut

7 tl želatiinipulbrit

1 dl apelsinimahla

2-3 spl naturaalset kakaopulbrit

Eelmisel õhtul asetada biskviit lahtikäivasse koogivormi ja immutada mahlaga. Hõõruda marmelaad suhkruga pehmeks. Paisutada želatiin mahlaga, sulatada kuumas veevannis. Segada marmelaad toasooja jogurti hulka, lisada peene joana leige želatiinilahus, segada energiliselt. Kallata kohe kaussi ka tugevaks vahuks mikserdatud koor ja tõsta õrnalt segamini. Nüüd kallata segu otsekohe vormi, katta kilega ja tõsta külma. Lõigata kartongist südamekujulisi žabloone. Hommikul eemaldada vormi lahtikäiv serv, tõsta tort vaagnale. Asetada südamed tordi pinnale ja sõeluda üle kakaopulbriga, seejärel eemaldada žabloonid.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s