Südamlik tort

Meieri retsept (Kodukiri 5/99)

Põhi:

1 kiht biskviit-tordipõhja

4 spl apelsinimahla

Kate:

1 tops (500 g) Meieri maitsestamata jogurtit

200 g Meieri vahukoort

1 karp (300 g) apelsinimarmelaadi

1 dl peent valget suhkrut

7 tl želatiinipulbrit

1 dl apelsinimahla

2-3 spl naturaalset kakaopulbrit

Eelmisel õhtul asetada biskviit lahtikäivasse koogivormi ja immutada mahlaga. Hõõruda marmelaad suhkruga pehmeks. Paisutada želatiin mahlaga, sulatada kuumas veevannis. Segada marmelaad toasooja jogurti hulka, lisada peene joana leige želatiinilahus, segada energiliselt. Kallata kohe kaussi ka tugevaks vahuks mikserdatud koor ja tõsta õrnalt segamini. Nüüd kallata segu otsekohe vormi, katta kilega ja tõsta külma. Lõigata kartongist südamekujulisi žabloone. Hommikul eemaldada vormi lahtikäiv serv, tõsta tort vaagnale. Asetada südamed tordi pinnale ja sõeluda üle kakaopulbriga, seejärel eemaldada žabloonid.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s