Tüümianileib

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 7/98)

(4 õhukest leiba)

5 dl leiget vett

2 spl oliiviõli

tükk pärmi

1 spl siirupit või mett

2 tl soola

11-12 dl nisujahu

1 dl rukkijahu

Täidiseks:

50 g pehmet võid

1 dl peenestatud peterselli

1 dl peenestatud murulauku

2 spl tüümiani

1 dl riivitud parmesani juustu

Lisada leigele veele õli ja murendada sisse pärm. Segada korralikult, lisada siirup (või mesi) ja sool. Lisada mõlemast jahust pool ja sõtkuda siledaks. Lisada ülejäänud jahu, nii et taigen oleks hõlpsasti sõtkutav. Sõtkuda veel 5 minutit ja jätta 30-40 minutiks sooja kohta rätiku alla kerkima. Segada peenestatud ürdid või hulka. Kummutada kerkinud taigen jahuga üle puistatud lauale ja sõtkuda kergelt läbi. Jagada taigen neljaks ja vormida neist õhukesed plaadikujulised tükid. Määrida täidis taignaplaatidele, puistata peale riivitud juustu ja vormida leivad. Tõsta leivad kerkima küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja katta rätikuga. Lasta leibadel u 30 minutit kerkida ja panna siis 15-20 minutiks 200 kraadisesse ahju küpsema. Küpsemise ajal määrida pinda paar korda külma veega.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s