Tüümianileib

Marja Järvelini retsept (Kodukiri 7/98)

(4 õhukest leiba)

5 dl leiget vett

2 spl oliiviõli

tükk pärmi

1 spl siirupit või mett

2 tl soola

11-12 dl nisujahu

1 dl rukkijahu

Täidiseks:

50 g pehmet võid

1 dl peenestatud peterselli

1 dl peenestatud murulauku

2 spl tüümiani

1 dl riivitud parmesani juustu

Lisada leigele veele õli ja murendada sisse pärm. Segada korralikult, lisada siirup (või mesi) ja sool. Lisada mõlemast jahust pool ja sõtkuda siledaks. Lisada ülejäänud jahu, nii et taigen oleks hõlpsasti sõtkutav. Sõtkuda veel 5 minutit ja jätta 30-40 minutiks sooja kohta rätiku alla kerkima. Segada peenestatud ürdid või hulka. Kummutada kerkinud taigen jahuga üle puistatud lauale ja sõtkuda kergelt läbi. Jagada taigen neljaks ja vormida neist õhukesed plaadikujulised tükid. Määrida täidis taignaplaatidele, puistata peale riivitud juustu ja vormida leivad. Tõsta leivad kerkima küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja katta rätikuga. Lasta leibadel u 30 minutit kerkida ja panna siis 15-20 minutiks 200 kraadisesse ahju küpsema. Küpsemise ajal määrida pinda paar korda külma veega.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s