Rabarberi-vaniljekreem

Angeelika Kang retsept (Kodukiri 6/99)

4 inimesele

450 g rabarberit

50 g suhkrut

 2 ½ dl piima

3 munakollast

60 g suhkrut

1 ½ spl jahu

1 ½ dl vahukoort

Valmistada vaniljekaste. Selleks ajada potis piim peaaegu keema. Vahustada munakollased, suhkur ja jahu. Kallata piim pidevalt vahustades munavahu hulka. Tõsta segu uuesti pliidile tagasi ja kuumutada pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Lasta kastmel jahtuda. Hakkida rabarber tükkideks ning kuumutada potis suhkru ja 2 spl veega pehmeks, siis jahutada. Segada omavahel vaniljekaste ja vahustatud vahukoor. Tõsta 4 spl rabarberisegu kaussi. Ülejäänud mass segada vaniljekreemi hulka. Jagada kreem 4 pokaali, tõsta igaühele peale 1 spl rabarberisegu ja segada õrnalt.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s