Rabarberikrõbedus

Angeelika Kang retsept (Kodukiri 6/99)

6 inimesele

800 g rabarberit

2 apelsini

175 g fariinisuhkrut

200 g jahu

100 g kaerahelbeid

2 tl kaneeli

175 g võid

Kuumutada ahi 190 kraadini. Lõigata rabarber umbes 3 cm pikkusteks tükkideks ja tõsta ahjuvormi. Riivida apelsinikoor eraldi suurde kaussi. Pressida apelsinidest mahl välja ja kallata rabarberile. Puistata üle poole suhkruga. Segada suures kausis jahu, kaerahelbed, riivitud apelsinikoor ja kaneel. Lisada tükeldatud või. Segada taigen ühtlaseks. Tõsta kõrvale 1 spl suhkrut, ülejäänud segada taigna hulka. Katta rabarber taignaga, puistata üle 1 spl fariinisuhkruga ja küpsetada 50-60 minutit. Serveerida vaniljekastme või -jäätisega.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s